4/19/2012

vaikka huomenna aurinko kuolee

Kaikki on kuin ennenkin. Syön miten sattuu, ihmissuhteet miten sattuu, elämä epäjärjestyksessä. Ehkä minä toimin kuitenkin parhaiten niin, epävarmuudessa ja tuulen ja sumun levottomassa huminassa, harmaassa kevään väreissä pastelleissa kirkkaassa sinisessä. Romaanin suunnittelu ei ota onnistuakseen, taide on kaunista turhuutta jolla ei oikeastaan ole järkevää tarkoitusta, ei mitään konkreettista, vain sisäinen palo tehdä jotain. Taide on vähän kuin elämän vertauskuva, ja ehkä juuri siksi meille niin tärkeä.

Piirsin taas kuvan ja vaikka on turhaa laittaa sitä tänne näytille ja ylipäänsä piirtää moisia, :


Mieleni tekisi leipoa pullaa ja leikkiä kotiäitiä, siivota tiskata järjestellä viedä roskat ripustaa pyykit. Käärisin pullataikinan väliin reilusti kanelia, tamppaisin verhot ja toivottaisin kevään tervetulleeksi. Odotan että pääsen tekemään niin katsun kanssa.

Olen kovasti ollut herkkujen perään ja terveellinen syöminen on minulle pitkien koulupäivien kanssa mahdottomuus. Suon itselleni sen vapauden että saan syödä mitä haluan, kunhan hoidan koulun. Hyvä musiikki ja mieluiset aineet biologia ja psykologia auttavat nekin. Liikkumisesta ei ole tullut mitään, toivon niin että joskus tuuli tempaisi minut mukaansa ja oppisin juoksemaan, oppisin nauttimaan kehostani ja sen aikaansaamasta voimasta joka kantaa minua.

Toivon, että kevät olisi enemmän sitä satua josta kaikki puhuvat, aurinkoa poutapilviä kuivaa asfalttia huolettomia ajatuksia. Nyt se on enemmän turtumusta ja ikäviä haasteita, kaikki vain siirtyy kauemmas niin että on vaikeaa edetä. Vaikka tänään minulla oli hame päällä en tuntenut oloani vapaaksi enkä keveäksi, en kuullut tuulen hentoja kuiskauksia vaan katupölyn murinan ja ihmisäänet. Hiljaisuuskin tuntuu uneliaalta, painavalta, niin että hukutan itseni lady gagaan ja adeleen ja tv'n ääniin ja ruoanvalmistukseen, ihmisiin jotka katsovat hymyillen mutta eivät ehkä kuitenkaan ole iloisia ja siihen kaikkeen mössöön mitä pääni pitää sisällään.

Olen tajunnut paljon asioita, ja ehkä siksi oloni onkin niin raskas ja vetelä, en ole ehtinyt sulattaa kaikkea. Toivon että pian hermosoluni yhtyisivät ja oppisin jotakin, oppisin elämään ja olemaan ja luomaan merkityksiä. Ennen kaikkea luomaan taidetta, joka on jotain muutakin kuin turhaa.

11 kommenttia:

bambie kirjoitti...

herranjumala, kun olet hyvä piirtämään!

lost girl kirjoitti...

Sä oot ihan tajuttoman taitava piirtämään!! Ja kirjottamaan!! Jos joskus kirjotat kirjan, niin tässä ainakin yksi lukija:)

Anonyymi kirjoitti...

olet niin tavattoman lahjakas piirtämään ja kirjoittamaan, ei sellainen ole turhaa.

(salainenpienipeikko) kirjoitti...

noin kaunis taide ei oo turhaa ♥

Liiolii kirjoitti...

Hei, uusi lukija täällä. <3

sarajjAu ! kirjoitti...

oot tosi taitava piirtää :) ja lupaa, ettet koskaan lopeta blogin kirjottamista!

Anonyymi kirjoitti...

on vain reilua, että tiedät kuka olen. anteeksi tökerö tapani ilmoittaa asiasta, tarkoitus ei ollut hämmentää (:

Anonyymi kirjoitti...

Sinä piirrät ja kirjoitat todella kauniisti.. Teet taidetta, eikä se minusta ole turhuutta päinvastoin. Jos maailmassa ei ole olisi taidetta olisi vaikea nähdä mitään kaunista, olisi vaieka uskoa maailmaan ja, että siinä on mitään hyvää..

En tiedä, mitä itse olisin ilman taidetta? Mitä olisin, jos en pystyisi piirtämään, en kirjoittamaan, laulamaan ja yhtä lailla, jos en pystyisi kuulemaan tai näkemään niitä.. Ne ovat kaunis osa elämää. Ne täydentävät sitä, häemmentävät ja saavat ajattelemaan.. Älä tuomitse itseäsi niin nopeasti. Kaikelle on aikansa ja paikkansa.. Havainnot ja ajatukset ovat aina hyviä kunhan et vain anna niiden hukuttaa itseäsi.. Anna niiden mieluummin kantaa ja usko itseesi! <3

(salainenpienipeikko) kirjoitti...

tsekkaa tunnustukseni

http://salainenpienipeikko.blogspot.com/2012/04/award.html

Saratz kirjoitti...

Olen antanut sinulle liebster blog palkinnon, vaikka sellaisen oletkin jo saanut (:
http://tamapienitytto.blogspot.com/2012/04/liebster-blog-award.html

lumia kirjoitti...

bambie: Kiitos kovasti!

Lost girl: Voi, olen otettu :'3 Kiva että pidät.

tipahtanut: Kiitos, toivon että ei olisi.

(salainenpienipeikko): ♥

Liolii: Oi, tervetuloa lukemaan, toivottavasti tykkäät :3

sarajjAu !: Yritän pitää tuon lupauksen, kiitos ♥

tipahtanut: Ei se ollut tökeröä, ihan hyvä tapa (:

Kuro: Kiitos, olen kyllä samaa mieltä että taidetta tarvitaan, turhuudella tarkoitin sitä ettei siitä ole oikeastaan mitään käytännöllistä hyötyä. Onneksi kuitenkin muunlaista. Kiitos kovasti rohkaisevasta kommentistasi ♥

(salainenpienipeikko) ja Saratz: Voi, olen niin hämilläni huomiostane, kiitos kovasti ♥ Olen tosiaan tuon jo tehnyt, niin en tee toista kertaa, mutta arvostan tunnustustanne suuresti.