5/31/2011

i'll never know if i don't go and see what's on the other side

Huoltoaseman tiskillä seisoo mies joka tilaa kahvin ja iltalehden. Sen kädestä tippuu kolikko kilisten lattialle, ja kun kukaan ei huomaa, minä kyykistyn ja sujautan euron taskuuni. Sillä saan ostettua kullalle kauniin postikortin, jonka voin kirjoittaa täyteen rakkausrunoja ja lämpimiä sanoja.

Peruskoulu on ohi ja voin huoahtaa helpotuksesta. Tänään tein viimeisen kokeen, viimeisen asian joka minun piti tehdä päästäkseni luokalta. Todistus tulee postissa ensi viikolla tai sitä seuraavana. Minulla on koko kesä aikaa kerätä voimia lukiota varten, ja siellä voin aloittaa lähes uuden elämän, löytää uusia ihania ihmisiä ja sivistää itseäni. Tuntuu paremmalta kuin pitkään aikaan, pääsen tästä kaikesta vanhasta paskasta eroon.

15 kommenttia:

kissakala kirjoitti...

Pakko kommentoida että aika säälittävää touhua tuolta anonyymilta kommentoijalta. Hohhoijaa. Jätä hänet omaan arvoonsa, kuten varmaan teetkin.
Mukavaa että saat todistuksen! Niin kuin sanoit nii taakse jäänyttä aikaa tuo yläaste, lukioon uusia tuulia etsimään.
älyttömän ihanaa alkavaa kesää sulle! :>

Eris kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin kissakala. Anonyyminä ja vielä tuohon sävyyn kommentointi tosiaankin kertoo ihmisen psyykkisen kehityksen tasosta. Tuo on jo jotenkin säälittävää suoraan sanottuna enkä ymmärrä kommentoijan, sinulle tutun ihmisen motiiveja sanoa noin. Olet kuitenkin harvinaislaatuisen fiksu tämän asian suhteen !

Paljon onnea peruskoulun läpäisystä ja onnea myös jatkoon ! ♥

Anonyymi kirjoitti...

olen seurannu blogias jo muutaman kuukauden. kirjoitat kauniisti ja taitavasti. joihinkin teksteihisi pystyn samaistumaan jonkinverran. jatka ihmeessä kirjoittelua! - nimittäin osaat sen.

anonyymi kirjoitti...

Yksikään meidän luokalla ei tahdo nähdä sua. Sä syytät meitä sun masennuksesta, kaikesta. Valitat vaan blogissas siitä miten ME ollaan sun elämäs pilattu ja miten inhoat meitä, vihaat jos tarkkoja halutaan olla.
Meille sanotaan, että meidän pitäis pitää sun puolia, mutta en kyseenalaista, miksi se on niin vaikeaa. Sä olet itse aiheuttanut tän. Turhia ja paskoja analyysejä ihmisistä joita et tunne, elät jotain saatanan haave-elämää ja alat omistautua sille. Oot niin kaukana todellisuudesta, että on jo kumma miks kukaan ei ole huolissaan sun mielenterveydestä.

anonyymi kirjoitti...

JA ei, en todellakaan ole kateellinen Matiakselle, en myöskään vihaa häntä, tiedän ja tunnen hänet vaan aivan eritavoin kuin sinä. Ja AIKA hiton ristiriitasta, että sanot Viivin olevan sun ainoa ystäväs, mutta ylistät miten toista Matiaksen kaltasta tai rehellisempää ihmistä saa etsiä, silti poistit Matiaksenkin facebookista.
Enkä muuten ole yhtään loukkaantunut siitä, että poistit mut.
Vielä kaksi hyvin ristiriitaista asiaa.. Miksi sä sitten käytät aikaasi lukiessa MUN blogia ja tehdessä musta jälleen paskoja analyysejä? vai mitä ne oli... Ja miksi jätit noin monta muuta ihmistä jotka susta puhuu paskaa(tosin ei kehtaa kai sit näyttää sitä sulle, tai olet sokea) sun fb listalle, lisäksi noita, joita et tunne? Ehkä sinuna tarkistaisin "kiireesti arvoni ja sen, mitä toisista ihmisistä ajattelen ja miksi".
Mulla ei oikeesti riitä enää ylpeys olla hiljaa ja kattoa vierestä miten saatanan tyhmältä saat ittes näyttämään näillä jutuillas. Jospa nää kaikki vaan tuntis sun todellisen puoles.

anonyymi kirjoitti...

Vielä yksi pieni asia, mulla ei ollu mitään epäilystäkään, ettetkö tunnistais mua mun blogista, enkä myöskään kirjottanut sulle ns. "anonyyminä" mun bloginimi nyt vaan sattuu olemaan anonyymi, sillä kirjotan omaa blogiani anonyyminä.

nanna kirjoitti...

kissakala: Kiitos kovasti ja hyvää kesää sinullekin! Joo, voit viimeisistä kommenteista huomata, että eräällä ei tunnu olevan kunnollista elämää kun se jaksaa etsiä minusta, vanhasta mitättömästä luokkakaveristaan, joka ei ole tehnyt hänelle mitään, vikoja.

Eris: Kiitos ♥ Todellakin, en oikein ymmärrä, miksi kukaan voi vajota noin alas vain tehdäkseen jollekulle selväksi, että ei pidä tästä.

Anonyymi: Kiitos sinulle, ihana saada kannustavia kommentteja :)

anonyymi: Voisitko lopettaa tuon kiroilusi, että päästään enemmän asialinjalle, en oikein tuollaista tekstiä edes osaa ottaa vakavasti. Ajattelet kyllä asioita aivan liian mustavalkoisesti. En ole missään vaiheessa sanonut, että mun masennukseni olisi teidän syytä, se ei ole kenenkään syytä, ei syövänkään löytyessä aleta etsiä syyllistä. Mutta ihan samoin kuin syyllistät minua analysoimisesta, sinäkin väität minusta asioita, joille ei löydy kunnon perusteita ja vaikka et tunne minua, väität mielenterveydessäni olevan jotain vikaa. Ehkä minulla ei olekaan mitään mielenterveydellistä häiriötä, siksi kukaan läheisistäni ei asiaa ole alkanut miettiäkään. Ihminen saa haaveilla ja kirjoittaa vertauskuvallisesti, ei se tarkoita että mulla olisi jokin sairaus.
On totta, etten tunne Matiasta erityisen hyvin, mutta on vaikea sulattaa sitä, että joku väittää sellaisen ihmisen olevan kaksinaamainen. No, asiahan ei kyllä minulle kuulu. En katsonut kovin tarkasti, kenet kavereistani poistan ja kenet en, ajattelin paremmalla ajalla eli kesäloman aikana poistaa loputkin turhat tyypit fb-kavereistani. Luokaltani halusin poistaa ihan kaikki paitsi Viivin, haluan todellakin irtautua peruskouluajoista kunnolla kun aloitan lukion. Jos Matiasta harmittaa että poistin hänet kavereista, mikään ei estä laittamasta kaveripyyntöä tulemaan. Näin outsiderina en todellakaan tiedä, kuka minusta puhuu pahaa ja kuka ei, enkä ole niin stalkkeri että haluaisin ottaa asiasta selvää, siksi kaverilistallani voi olla joitain ihmisiä, jotka eivät minusta pidäkään. Mutta se on heidän ongelmansa, että eivät minua poista kaverilistaltaan. Ja mistähän sinä tiedät, ketä en tunne ja kenet tunnen, ja miksi stalkkaat fb-kavereitani. En oikein ymmärrä mielenkiintoasi asioitani kohtaan.
Jaa, en kuule ole stalkannut blogiasi lainkaan, ei minua pätkääkään kiinnosta, silloin ensimmäisen kommenttisi jälkeen kävin vain katsastamassa sieltä, että tiedän varmasti, kuka minulle kirjoitti. Eikä minua kiinnosta enää analysoida henkistä puoltasi, sen kun olen kauan sitten huomannut olevan puutteita täynnä.
Ja sinäkö todella tunnet "todelliset puoleni"? Jassoo. Luulen, että teet vain itsesi naurettavaksi kaikkien lukijoiden edessä tällä haukkumisellasi.
Vielä tuosta kiltteydestä, olen kyllä hyvin herkkä ja kiltti ihminen mutta viime aikoina olen oppinut pitämään myös puoliani, siitä iso kiitos tyttöystävälleni. En halua enää ihmisten kävelevän ylitseni. Kiltteys ei sulje pois sitä, etteikö osaisi olla myös lojaali omille näkökannoilleen ja puolustaa niitä.
Omalta osaltani aion lopettaa keskustelumme tähän, en aio vastata enää yhteenkään viestiisi enkä muutenkaan olla kanssasi tekemisissä, ja toivon että valitset saman tien. Vai mikä pakko sun on vainota minua, stalkata blogiani ja arvostella käyttäytymistäni, mielenterveyttäni ja elämääni? Eläisin mielelläni ihan rauhassa, kiitos.

nanna kirjoitti...

Ai niin, vielä yksi juttu: kuten sanoin, olen ehkä vähän liiankin herkkä, ja teidän luokan jutut, Timon ja Benin ja monien muidenkin, ovat kyllä suoraan sanoen vajaaälyisiä ja törkeitä. Alati dissaaminen vaikutti masennukseni kehittymiseen hyvin paljon, koska pidin luokastani ennen kuin minua alettin syrjiä ilman mitään syytä. Onko oikein dissata toista lihavaksi, nörtiksi, toisten asioihin sekaantujaksi, käyttää kirosanoja ja muutenkin vetää toisen itsetunto hyvin matalalle? Kuten me kaikki tiedetään, koulukiusaamisella voi olla pahoja seurauksia. Välitähän nämä terveiseni kavereillesi.

anonyymi kirjoitti...

Voi kun sä osaat esittää viatonta. ;______; Etkö sä joskus sanonutkin, että analysoit ihmisiä siks, että oot niin masentunu.
Joo voin myöntää et vähä jyrkästi sanoin sua mielenvikaseks, mutta en muutakaan sanaa oikeen löydä,ei oo runot mun heiniä.
Niin ja kirosanat on yksiä muiden joukossa, jos se menettää sun mielestä uskottavuutta ja tosissaan otettavuutta, voin sanoa että oot täysin oikeessa. Mutta jos niitä käyttää voimasanoina, sen ei pitäis vaikuttaa mitenkään epäuskottavalta. En tiedä millä vitun haukan katseella metsästät jokasesta mun tekstistä kirosanoja, kun niistä mainitseminen on sulle niin tärkeää. Enkä todellakaan ajatellut itse ruveta tutkimaan tekstiäni, että kuinka monta kirosanaa siinä olikaan, kun keskustelen ihmisten kanssa, en kirjoita mitään saakelin tutkielmaa opettajalle, joka pitäisi tarkistaa kappale kerrallaan.
Mitä jos jättäisit Matiaksesta puhumisen vähemmälle, kun oot niin saakelin pihalla. Mun blogia ei lue kukaan sellainen, joka tietäisi Matiaksen, joten sulle se voi ollakkin outoa ajatella miks Masa olis musta kaksnaamanen. En kuitenkaan ala tarinoimaan kaiken kansan nähden Masasta, enkä sulle siitä muutenkaan kertoisi. En oikeastaan kenellekkään, se on ihan mun ja Masan välinen asia. Oot varmasti käsittänyt koko sen tekstin ihan perseelleen, koska luulit vielä, että vihaisin häntä.
Niin ja se analysoiminen vielä, sähän teet sitä. Oikeesti, koko ajan, et voi kiistää asiaa.
Ihan varmasti väität, ettetkö sä sitten stalkannut mun blogia ja mun tekemisiä joskus. Sä teit sen ehkä vähän eri syystä, mutta jokasella syynsä. Voin ihan vapaasti lukea sun blogias, kommentoida sun blogias. Sähän oot joku anonyymi nanna.

Ja ota ny hitto vie Timo ja Ben tosissaan. Ne on ihan varmaan meidän luokan viisaimmat. Jos Timo ja Ben sua haukkuu, totta kai se on koko luokan syy. Miks ei olis?

anonyymi kirjoitti...

Mulla ei ole puutteita mun henkisessä puolessa, ei todellakaan. Mä olen ihminen ja mä tunnen, haistan, maistan ja nautin elämästä. Itken, nauran, riitelen, suutun, annan anteeksi, pyydän anteeksi. Rakastan, vihaan, inhoan. Olen surullinen, olen onnellinen. Olen itsekäs, olen epäitsekäs. Olen rehellinen, epärehellinen, ystävällinen, epäystävällinen. Empaattinen kaikin puolin, ja välillä omat asiat painaa niin, että en vaan voi olla empaattinen.
Puuttet.. pff!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös kohta ala mennä vähän kumminkin päin nettikiusaamisen piikkiin?
Ihmettelenpä vain näitä viimeisimpiä kommentteja lueskellessa...

nanna kirjoitti...

Anonyymi: Juups, siksi sanoinkin edellisessä kommentissani että lopetan keskustelun tuohon, minua ei kiinnosta väitellä enää hänen kanssaan.

Melli kirjoitti...

On se kumma, ku ihmiset tulee kauheen negatiivisia asioita jakamaan tänne.. Mä en haluu sanoo muuta ku jakselemisia sulle! Kirjotat kauniisti (:

nanna kirjoitti...

(Haluan anonyymin miettivän tätä asiaa: Meille kaikille on koko yhdeksänvuotisen peruskoulumme ajan sanottu, että kiusaajia ovat myös ne, jotka katsovat vierestä kun jotakuta kiusataan. Siksi olen aika katkera koko luokalleni, kukaan ei tehnyt mitään, vain Hanna yritti silloin tällöin puolustaa. Saatoin vaikuttaa siltä, etteivät sanomisenne loukanneet minua, mutta kyllä ne kirpaisivat ja syvältä. Eikä kellekään kiusatulle ole oikeutta sanoa: "hah, oot tyhmä kun otit noiden sanomiset tosissaan, ei tosta voi loukkaantua".)

Melli: Kiitos kovasti :)

anonyymi kirjoitti...

Mä varmasti sanoinkin noin. Eikä tossa ole mitään miettimistä oikeastaan. Hymähdin vaan, miten erilailla me ajatellaankaan asiat.