4/28/2012

varsat lanteillasi laukkaa, olkapäilläsi perhoset

Yhtäkkiä toivon vain, että ympärillä olisi hiljaista ja valkoista ja kylmää, lumi pölisisi auringonvalossa ja iltaisin säkkipimeys hunnuttaisi luomakunnan. Olisi helpompi hengittää kuin nyt lasten naurussa, kuivissa kaduissa, ihmistungoksissa, ainaisessa valossa ja tekopirteydessä. Vaikka jollain tasolla odotan lämpimiä kelejä ja kuumaa rantahiekkaa ja suolaista kylmää merivettä joka sekoittuu tyttöystävän huuliin, ja niitä kesävaatteita joita varten täytyy varoa mustelmia ja naarmuja ja liikaa auringossa istumista, tahdon kuitenkin pimeään jossa omat ajatuksensa kuulee paremmin, kylmään joka ei ahdista keuhkoja.

Silti kaunis musiikki ujuttaa melodioitaan tunteitteni väliin ja saa olon miljoona kertaa helpommaksi, niin että tuleva kesä jopa tuntuu hyvältä. Piristyäkseni lakkasin kirkkaankeltaiset kynnet, ostin valkoisen pitsisen prinsessamekon (jossa en kuitenkaan ole niin hyvännäköinen kuin toivoisin) ja mintunvihreät shortsit (jotka inhottavasti palastavat laajat sisäreiteni). Mustikkapiirakka mustasi lautasen ja sormet ja maistui taivaalle, sai haluamaan kirmata metsässä ja kuunnella lintuja. Huomenna teen itse munkkeja ensimmäisen kerran sitten yläasteen kotitaloustuntien, välittämättä kaloreista ja rasvasta jotka varmaan nostavat painoa mutta saavat toivottavasti mielen paremmaksi.

Minusta maailman ja elämän kauneus piilee juuri sen surkeudessa ja omassa heikkoudessa. Olen aina ollut pessimisti ja pitänyt ahdistuksessa kierimisestä, ja itse saan pahasta olosta voimaa. Jos jokin on huonosti, tiedän silloin olevani elossa. Täydellisyys on kirous.

4 kommenttia:

Alisa kirjoitti...

Kiitos paljon! Nimi tulee vanhasta rakkaudestani kirjoihin, joiden nimissä ilmoitetaan "Anatomiaa taiteilijoille" tai joillekuille muille.. minä kirjoitan hieman toisenlaista anatomiaa kuin piirrän. Pidän hirveästi teksteistäsi, kirjoitat niin sujuvasti ja kauniisti. <3

Anonyymi kirjoitti...

Hei Lumia

Ajattelin vain kertoa, että sä olet yksi parhaiten kirjoittavista ihmisistä joihin olen ikinä törmännyt (kuulet samankaltaisia kommentteja varmaan koko ajan mutta ehkä se ei haittaa) .) Sun blogi on kokonainen toinen todellisuus.

Sara kirjoitti...

Heippa (:
Minä haastoin sinut tällaiseen: http://tamapienitytto.blogspot.com/2012/05/listaa-asioita-jotka-tuovat-hyvaa.html

lumia kirjoitti...

Alisa: Blogisi on kaunis. Kiitos, olen kovin otettu kehuistasi ♥

Miro, voi kiitos, nyt menin aivan sanattomaksi. Ihanin kohteliasuus jonka olen kuullut pitkään aikaan. ♥

Sara: Todellako, voi, oletpa ihana. Kiitos kovasti. Toteutan haasteen mahdollisimman pian :3