3/08/2012

vieressäsi valvon ja kauniina sut nään

Aurinko tanssii kivettyneillä hangilla ja asfaltti kurkkaa jään alta. Kaikesta väsymyksestä ja sumusta huolimatta pystyn ensimmäistä kertaa vuosiin haistamaan raikkaan ilman ja nauttimaan kevään edetessä vähenevistä vaatteista. Kaunis ilma tuntuukin välillä olevan ainoa ilahduttaja - jos jaksan ulos asti mennä - koska muutoin minulla menee hiukan huonosti.

Ravitsemusterapeutti antoi käskyn olla laihtumatta yhtään enempää ja ateriasuunnitelman, jonka noudattaminen on ollut hankalaa. Kaiken makean johdosta paino on kääntynyt inhottavasti nousuun ja minä olen taas hiukan pettyneempi itseeni. Se tosin on pieni murhe perheongelmien rinnalla. Äiti haukkuu veljeäni kaikilla mahdollisilla nimillä ja he käyvät toisiinsa käsiksi, äiti on stressaantunut ja tiedän että veli osaa olla ärsyttävä mutta silti tunnen oloni turvattomaksi. Koulu väsyttää, keskeytin uskonnon kurssin ja olen kolmena viime aamuna jäänyt kotiin, peikot kasvavat möröiksi kun niitä pelkää ja olen askelen lähempänä huolestuttavaa suuntaa.

Vastuullisena ihmisenä hoidan kyllä asiat, mutta joskus tekisi vain mieli jäädä sänkyyn ja nukkua kaikki ikävä pois. Paeta metsään jossa ei kuulu kaupungin ääniä, vaipua lämpimään syliin ja unohtaa, olla hitusen parempi vain omana itsenä. Haluaisin kirjoittaa maailman armottomuudesta ja siitä miten ihminen uhmaa luonnonlakeja, siitä miten minäkin olen täällä vain merkityksetön osa keskellä kaikkea, mutta jokin salpaa runosuonen kuin käsi painuisi valtimolle tukkimaan elämän virran.

2 kommenttia:

elodie kirjoitti...

Kirjoitat niin kauniisti, niin riipaisevaa tekstiä että itkettää ja hymyilyttää samaan aikaan. Anna kevään nostaa taakka harteiltasi, ja muista, että joskus on myös lupa olla heikko; aina ei tarvi jaksaa. Joskus voi jäädä vain nukkumaan, joskus pitää saada levätä. Älä ole liian ankara itsellesi.

Älä pelkää, pikkuinen, kaikki menee hyvin. Valtavasti halauksia. ♥

lumia kirjoitti...

elodie: Kiitos rohkaisevista ja lohduttavista sanoistasi, muista sinä sama omalla kohdallasi, olet upea. Haleja sinnekin ♥